Wordcampnl 2010 sprekers

We zijn natuurlijk al hard aan het werk om dit jaar weer een gave Wordcamp te organiseren. Afgelopen jaar was super gaaf, met een hoge opkomst. Dit jaar gaan we daar hopelijk over heen. Hierbij hebben we wel jullie hulp nodig. We zijn nieuwsgierig naar welke sprekers jullie graag zouden willen zien op Wordcampnl 2010. Laat je wensen aan ons weten door hieronder een reactie zetten.

This entry was posted in WordCamp NL and tagged , , . Bookmark the permalink.

17 Responses to Wordcampnl 2010 sprekers

 1. Arjen says:

  Onderwerpen:

  – keynote van een van de oprichters van WordPresss
  – roadmap: wat komt er na 3.0?
  – ontwikkelen van plugins / templates
  – hoe templates / plugins om te zetten naar het Nederlands
  – webshops met WordPress: gratis (E-commerce) of betaald (Shopp)

 2. Hi Guys,

  Ik heb wel een paar suggesties / wensen…

  – Iemand van Adobe om de nieuwe CMS (en WordPress) ondersteuning in Dreamweaver CS5 te demo-en. Bijvoorbeeld Dreamweaver Community Expert David Powers of iemand van Adobe NL. Als het een idee is wil ik wel kijken of ik iemand kan vinden.

  – Brian Gardner van StudioPress

  – en een nieuwe poging om Matt Mullenweg zover te krijgen

  That wraps up my wish list 🙂

  Met vriendelijke groet,

  Patrick

  • Tom Hermans says:

   @Patrick:
   Matt zou wel willen denk ik, “he loves Europe” vertelde ie me op #WCSF en hij is gek van reizen.. ‘t zal de tijd zijn die hem ontbreekt 😉

   Qua sprekers moeten het niet echt de grote namen zijn, kosten vaak toch veel geld om hier te krijgen, maar wel interessante topics (security, SEO, building secure plugins etc, speed up wp etc, gebruik van specifieke code of plugins ..)

   Heb zelf boldly een voorstel gedaan voor een korte presentatie (ai ai, wat haal ik me weer op m’n nek.. 😉 benieuwd naar de reactie)

   Tom.

 3. Pingback: Tweets that mention WordCampNL – 6 november 2010 – Utrecht : WordCamp NL -- Topsy.com

 4. Joost de valk (http://yoast.com/) lijkt mij een interessante spreker voor WordCamp. Hij schrijft goede artikelen over WordPress (zoals dit artikel over SEO voor WP: http://yoast.com/articles/wordpress-seo/) en heeft zelfs een internationale podcast over WordPress.

  • Kaj Rietberg says:

   @Sjoerd, Joost kan niet komen. Zijn dachter is dan jarig. Dus helaas. Maar heb je de video van vorig jaar bekeken?

   • Veerle says:

    thx voor de link! Zijn podcast is zeker de moeite, ik ben in elk geval een trouwe luisteraar & had natuurlijk ook gehoopt dat hij zou komen

 5. Jan Egbert says:

  Ik zou een discussie over de vertaling van WordPress wel de moeite waard vinden. Een aantal engelse termen zijn in mijn beleving te letterlijk vertaald. Ik heb bijvoorbeeld nog nooit iemand horen zeggen: “Kun je die koppeling even naar me mailen?”. Een ander voorbeeld: in de meest actuele vertaling wordt ‘Editor’ vertaald met ‘Bewerker’.

  Overigens heb ik grote bewondering voor alle mensen die bijdragen aan de vertaling van WordPress en BuddyPress.

 6. Kaj Rietberg says:

  @Allen,

  bedankt voor jullie opmerkingen tot nog toe. Wij nemen ze mee opp de lijst zodat we jullie een goed programma aan kunnen bieden.

 7. een demo van themes maken/aanpassen in Dreamweaver staat ook op mijn verlanglijstje, lijkt me heel interessant om te zien wat er mogelijk is (en waar de grenzen liggen).
  en natuurlijk case studies van WP professionals allerlei (designers/developers/web agencies/bloggers/…)

 8. Tibor says:

  Ik zou net meteen namen kunnen noemen, maar ik vond vorig jaar de cases van de VPRO en Dag erg boeiend; iets soortgelijks zou leuk zijn denk ik.

  Ik kan mij verder voorstellen dat er mensen zijn die graag wat meer over de nieuwe features in WordPress 3.0 zouden willen horen/zien.

  Het gebruik van frameworks is ook een interessant onderwerp denk ik; Thematic, Hybrid en Genesis bieden genoeg stof voor een interessante sessie. Eén van de developers als spreker zou dan natuurlijk helemaal mooi zijn; zou ik best een paar extra euro’s voor over hebben.

  Succes met de verdere voorbereiding!

 9. Thijs says:

  nusport.nl draait volgens mij ook op WP, dat zou ook een mooie case zijn denk ik.

 10. Taeke says:

  Dan Milward wil graag komen vertellen over de WP e-commerce plugin (http://www.getshopped.org). Level Level wil Dan graag hosten dus er hoeven geen hotelkosten gemaakt te worden.