Spreker Wordcamp NL: Tom Hermans

Pasfoto van Tom HermansBio

Tom Hermans (tomhermans.com) is een 34-jarige freelancer die zich al van jongsaf met grafische vormgeving en webdesign bezighoudt. Hij bouwde een eigen CMS(je) in PHP/MySQL omdat hij niemand vond die het voor hem kon doen, tot hij enkele jaren geleden WordPress leerde kennen.

Ondertussen heeft hij een 60-tal sites gemaakt die WP onder de motorkap hebben. Aanvankelijk meer als Theme designer/developer aan de slag, nu ook meer en meer met custom code development, plugins etc.. .

“In de firma’s waar ik actief ben heb ik naast een boel andere sites o.a. een YouTube-achtige video-kanaal voor zakelijke reportages gerealiseerd, een magazine-site en nu pas een wintersport-site met info over zo goed als alle skigebieden en -dorpen in Europa.

Omdat WordPress alleen hiervoor tekort schoot op gebied van data-opslagmogelijkheden, datamanipulatie en user management, ontwikkelde ik een specifiek traject met enkele sterke plugins aangevuld met grote stukken eigen code die van WordPress een erg versatiel systeem maken.

Presentatie

Zijn presentatie bij ons zal dan ook voornamelijk draaien rond het gebruik van WordPress als CMS, met het wintersportproject als leidraad. Not “Just another WordPress Blog” dus..

In zijn vrije tijd is hij nog bezig met muziek (dj op kleine en middelgrote festivalletjes en parties) en met vriendin en dochter lol maken.

Eén van de redenen dat hij bij ons zijn presentatie geeft is een gesprek dat hij had na WordCamp San Francisco in mei dit jaar, waarbij hij Matt Mullenweg persoonlijk beloofde iets terug te doen voor de WordPress community (ja, dat krijg je met “Open Bar” in de Automattic Lounge).

Ook plannen voor een Belgische WordCamp zijn er, maar tijd omwille van drukke bezigheden allerhande verhinderen dat deze plannen worden uitgevoerd. Geïnteresseerde medestanders/organisatoren mogen hem altijd contacteren.

This entry was posted in Spreker. Bookmark the permalink.