Spreker Wordcamp NL: Annelies Verhelst

Pasfoto van Annelies VerhelstAnnelies Verhelst (1986) volgde eerst de propedeuse Communicatie, om toch over te stappen naar Bedrijfskundige Informatica (Groningen). Na wat websites voor de hobby gebouwd te hebben tijdens haar studie, maakte ze hier al snel haar bedrijf van. Door een stage bij een groot zoekmachinemarketingbureau was haar interesse in zoekmachineoptimalisatie en alles daar omheen gewekt. Daardoor heeft ze twee jaar geleden haar core business veranderd naar teksten schrijven voor websites en webshops en het geven van zoekmachineoptimalisatie-advies (www.insperide.nl). Als losse onderdelen geeft ze ook advies over WordPress en de inzet sociale media, omdat dit twee zaken zijn die veel gevraagd worden. Dat alles doet ze dan naast haar vaste baan als redacteur bij een groot computerblad, alwaar ze de nieuwste gadgets mag testen en mag schrijven over alles wat met internet en mobiel te maken heeft. Annelies is gek op WordPress omdat het simpel is, maar toch veel mogelijkheden biedt, door middel van plugins. Toen ze jaren geleden hoorde van WordPress was het systeem nog niet om over naar huis te schrijven, maar gelukkig bestaan er tweede kansen en inmiddels vindt ze WordPress onmisbaar voor iedereen die met regelmaat wil gaan bloggen.

Over de presentatie

Annelies zal uit eigen ervaring uitleggen hoe makkelijk het is om een WordPress installatie helemaal klaar voor gebruik te maken. Daarbij komen de volgende onderwerpen aan bod:
– Wat is WordPress? (verschil tussen .com en .org)
– Waar gebruik je het voor c.q. wat kun je ermee?
– Hoe installeer ik WordPress?
– Waar vind ik thema’s en hoe installeer ik die?
– Welke plugins zijn handig om te hebben en hoe installeer ik ze? (twee manieren)
– Hoe werken widgets?
– Waar haal ik meer informatie vandaan?
– Welke apps en browsersplugins zijn er?

Het geheel zal een hands-on presentatie zijn. We beginnen met een lege WordPress installatie en gaandeweg zal de installatie opgebouwd worden. Er zal ruimte zijn voor vragen, maar omdat we slechts drie kwartier de tijd hebben, zullen deze beperkt moeten blijven tot aanvullende korte vragen over hetgeen gezegd wordt.

This entry was posted in Spreker. Bookmark the permalink.

Comments are closed.