Spreker op Wordcamp: Bowe Frankema

Bowe Frankema Voor de beginner stroom hebben we Bowe Frankema bereid gevonden om ons mee te nemen in de wereld van BuddyPress. Hieronder kort waarover Bowe gaat vertellen en wie hij is.

Over de Presentatie

In de presentatie zal ik eerst kort wat vertellen over de historie van BuddyPress, de doelen die er gesteld zijn bij het ontwikkelen van de plugin, en voor welk type communities BuddyPress geschikt zou kunnen zijn.

Daarna behandel ik kort de volgende kern componenten;
– Profielen
– Updates (Activity Stream)
– Groepen
– Fora
– Blogs (in combinatie met MultiSite)

Vervolgens wil ik het laatste gedeelte van de presentatie gebruiken om wat dieper in te gaan op het uitbreiden van BuddyPress door middel van plugins en thema’s. Hierbij laat ik kort wat van BP-Tricks.com zien, en besteed ik wat aandacht aan plugins die veel toevoegen aan de toch al behoorlijk uitgebreide kern functionaliteit.

Daarna kunnen er eventueel nog vragen gesteld worden, en indien er nog tijd over is wil ik een aantal communities laten zien die BuddyPress erg goed hebben weten te gebruiken.

Over Bowe Frankema

Ik ben een 24 jarige freelance webdesigner en community builder. Voordat ik in aanraking kwam met WordPress/BuddyPress ben ik actief geweest in het opzetten van online evementen in de gamesindustrie, freelance journalistiek en webdesign.

Sinds eind 2009 ben ik  bezig met het opzetten van een non-profit sociaal netwerk voor mensen met Cystic Fibrosis draaiend op BuddyPress en WordPress. Dit idee is ontstaan omdat ik zelf Cystic Fibrosis heb, en dit een perfecte manier is om het lotgenotencontact en het delen van kennis en ervaringen te verbeteren.

De ervaringen die ik heb opgedaan bij de ontwikkeling van dit project, heb ik gebruikt om een BuddyPress community op te starten gericht op BuddyPress tutorials en de verkoop van Premium BuddyPress themes, genaamd BP-Tricks.

In mijn vrije tijd zit ik zo min mogelijk achter mijn Mac 🙂 Ik maak graag muziek, breng veel tijd door met mijn vrienden op concerten en festivals, en ga graag met mijn hond naar het bos.

This entry was posted in Spreker and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Spreker op Wordcamp: Bowe Frankema

  1. Peter Hofman says:

    Erg leuk! Laten we ze eens kennis laten maken met BuddyPress en de wondere wereld eromheen! Ik zal er zijn.

  2. Pingback: BuddyPress versie 1.2.6 vrijgegeven