Speakers

Er is een zeer interessante lijst van sprekers. In de ochtend is er een centraal deel en in de middag zullen er 3 tracks parallel lopen van beginner tot ervaren. Deze tracks gaan bijvoorbeeld over SEO, plugins en WPMU, maar ook community building.

Programma

Bijna definitieve programma (tijden en zalen kunnen nog aangepast worden):

In de pauzes kun je in centrale ruimte bij Microsoft de WordPress on Windows Install Challenge doen. De challenge bestaat eruit in zo kort mogelijke tijd WordPress te installeren op een van de 5 machines die klaar staan. De winnaar wint naast de eeuwige roem een HTC HD2.
Traininen voor de challenge kan op www.microsoft.com/web/gallery

Ochtend:

8.00 uur inloop + inschrijven

In de Mindz Podium

9.00 uur Opening: Erno Hannink

9.10 uur Video van Matt Mullenweg (English) – Ma.tt

9.30 – 10.00 Erwin Blom – erwinblom.nl – Bouwen van community’s en vertellen over zijn handboek community’s (Nederlands)

10.05 – 10.35  Liz Strauss – Successful Blog (English) – Meeting your Audience where They Are — Networking to Build Influence and Reputation

Koffie break

10.55 – 11.25 Joost de Valk – Yoast – Optimaliseer WordPress op snelheid en zoekmachine vriendelijkheid met Joost de Valk – SEO improvements for WordPress (English)

11.30 – 12.00 Lorelle VanFossen – Lorelle On WP (English) “Building Blog Content FAST with WordPress”

12.05 – 12.35 Jeroen van der Schenk – Mindz.com (English/Nederlands)

– Zijn visie op sociale media
– Het nieuwe werken & sociale media (+ plannen Seats2meet.com wereldwijd)
– Ontwikkeling van MINDZ Appstore (toekomstige businessmodellen)

Belangrijk voor Jeroen is om de interactie met het publiek aan te gaan, Mindz.com is namelijk erg benieuwd hoe de experts (=publiek Wordcamp) kijken naar de ontwikkeling van de appstore en hoe het verdienmodel van developers eruit moet zien. Voor de beeldvorming; de bedoeling is dat de apps van MINDZ overal kunnen draaien. Dus zou je de eventsoftware van ons moeiteloos in WordPress moeten kunnen gebruiken, maar ook in Facebook etc…

12.35 tot 13.30 Lunch

Middag tracks

( 3 rondes van elk 45 minuten, steeds 5 minuten er tussen om naar de juiste ruimte te lopen.)

Ronde 1: 13.30 tot 14.15

The Meeting. Presentatie van autoblog: Alles met WordPress: blogs, video, wiki en ucg! – gemiddelde en ervaren gebruiker. (Nederlands)

Wouter Karssen: Wouter Karsen is autoliefhebber en ex-IT’er? Hij is een van de oprichters van Autoblog.nl en doet de presentatie van videoreviews op ABHD.nl. Hij zal in duidelijke bewoordingen een kijkje geven achter de technische schermen van Autoblog.

Met 10 miljoen pageviews per maand, 750.000 comments en 50.000 gebruikersprofielen is autoblog.nl waarschijnlijk de grootste wordpress gebruiker van Nederland. Daar houdt het echter nog niet op, want ook al onze zustersites gebruiken wordpress: onder andere user generated content, een HD video-engine, een wiki en een site met meer dan 100.000 auto specificaties. Kortom: we doen alles met WordPress en delen graag onze ervaringen met jullie.

Mindz Podium. José Fontainhas – Medewerker van automattic(http://ze.wordpress.com/)

The topic will of course be any and all questions broadly relating to “internationalizing” WordPress. This includes building translation communities, translating the core code, themes and plugins, GlotPress,…

Camera Obscura. Hiranthi– Webshop plugin – Hoe en wat (15 minuten sessie, beginner en ervaren) en daarna Joost de Valk met plugin ontwikkelsessie (30 minuten, ervaren)

Hiranthi is eigenaresse van webdesign bedrijf illutic Webdesign. Ze werk veel met WordPress. Ook ontwikkelt ze en helpt ze bij de ontwikkeling van plugins voor WordPress en WordPress MU.

Joost de Valk is te vinden op internet op yoast.com. Hier vertelt hij over zijn ideeën tav geld verdienen met WordPress plugins, het ontwikkelen van WordPress plugins, WordPress en SEO en sinds een tijdje ook over Magento.

Genius bar:
Stand met mensen die vragen beantwoorden over plugins, thema’s, tips over je eigen weblog, etc. (staat in de hal)

Ronde 2: 14.15 tot 15.00

Naranja. ………………….

The Meeting. Direct targeting van ads, OpenX en WordPress – Erik Geurts

Erik Geurt zal een zeer praktisch voorbeeld laten zien van de integratie tussen WordPress en OpenX. OpenX is een zogenaamde ad server. Meer informatie over OpenX is te vinden op zijn blog op www.erikgeurts.nl/blog/wat-is-openx/. OpenX is gratis open source software, net als WordPress, te downloaden op www.openx.org.

Camera Obscura. De migratie van Dag.nl naar een opensource CMS (WordPress) – Bart Schipper (techneuten en mensen die een management team willen overtuigen)

Bart Schipper zal ons meenemen naar zijn ervaringen in het overtuigen van een management team om een open source CMS te gaan gebruiken. Hij zal vertellen hoe de migratie van Dag.nl verliep. Zijn presentatie zal waarschijnlijk meer gericht zijn op de techneuten onder ons.

Mindz Podium. The blog as database. Blogging and the blogosphere through the eyes of software and search engines – Anne Helmond – annehelmond.nl (beginner, de invloed van blog software WordPress en zoekmachines op de blogosfeer (Engels))

Blogging is often seen as a new form of journalism, an online diary or a democratising medium which potentially gives every citizen a voice. However, what can we say about blogging and the blogosphere if we look at blogs from within the medium? In other words, what is blogging when we look at the software blogs are made with?

Anne Helmond graduated from the University of Amsterdam with a study on WordPress, the leading blog software. This research focuses on how blog software and search engines arose at the same time (1999) and have since established a tight relationship. What does this mean for bloggers, blogs and the blogosphere if we look beyond search engine optimization?

Genius bar:
Stand met mensen die vragen beantwoorden over plugins, thema’s, tips, over je eigen weblog, etc. (staat in de hal)

15.00 tot 15.30 koffie en netwerken

Ronde 3: 15.30 tot 16.15

Camera Obscura. WordPress bij de VPRO: van blog tot CMS – Geert-Jan Strengholt, Frank Bosma, Menno Kooistra en Bjorn Wijers

De VPRO werkt sinds 2006 voor een groot aantal kleine en grote projecten met WordPress. Voor Pooljaar.nl, de weblogs van Holland Doc en de portal van Radio6 hebben we stevig ontwikkeld aan sitewide functionaliteit op basis van WordPressMU. Daarnaast worden voor VPRO programma’s veel zelfstandige blogs in WPMU gehost, en wordt WordPress steeds vaker als CMS ingezet voor grote projecten.

In een co-presentatie van Geert-Jan Strengholt (projectmanager), Frank Bosma (frontend-develloper), Menno Kooistra (blogmanager) en Bjorn Wijers (zelfstandig WordPress develloper), zullen ondermeer de educatieve portals van Pooljaar.nl, Eeuw van de Stad en De Reis van de Beagle voorbij komen. Aan de hand van deze voorbeelden zullen we onze ervaringen met WordPress en WordPressMU op WordcampNL delen.

The Meeting. Haal het optimale uit je WordPress-website – Remkus de Vries en Jean-Paul Horn

In een co-presentatie van Remkus de Vries (ForSite Media) en Jean-Paul Horn (iPhoneclub.nl) zullen de verscheidene mogelijkheden aan bod komen die je helpen om je WordPress-installatie naar een hoger plan te tillen. Gebruik maken van bestaande bronnen en oplossingen binnen de WordPress-gemeenschap zal centraal staan in deze presentatie. Onderwerpen die behandeld worden zijn design, php, css en algemene WordPress-kennis.

Mindz Podium. Patrick de Laive en Boris Veldhuijzen van Zanten van The Next Web met gespreksleider Erwin Blom (Nederlands)

The Next Web draait op WP MU – verhaal over TNW, groei, sponsoring, promotie, partnerships, monetizing… Door middel van een vraaggesprek tussen Erwin Blom, Patrick, Boris en het publiek zal samen tot een goed verhaal gekomen worden.

Genius bar:
Stand met mensen die vragen beantwoorden over plugins, thema’s, tips over je eigen weblog, etc. (staat in de hal)

Borrel van 16.15 tot 17.00 uur

WordCampNL 2010

WordCampNL 2009 is volledig gevuld met presentaties. Gezien het aantal aanmeldingen en het enthousiasme rondom de organisatie verwachten we dat er ook een 2e WordCampNL komt in 2010.

Wil jij ook een presentatie geven vul dan alvast het presentatieformulier in. Dan kunnen we de sprekers voor de volgende WordCamp inventariseren.

English:

The schedule for WordCampNL 2009 is complete. The morning will be centralised and probably completely in English. The afternoon will be several parallel tracks. Most of the presentations in the afternoon will be in Dutch.

The number of attendees and enthusiasm of the organisation shows that the first WordCampNL is a success. So we expect that there will be a second edition in 2010.

If you want to give a presentation at our next WordCampNL please complete this Presentor form.

9 Responses to Speakers