About

Wat is een WordCamp?

Van de centrale WordCamp site:

WordCamp is a conference that focuses on everything WordPress. WordCamps are informal, community-organized events that are put together by WordPress users like you. Everyone from casual users to core developers participate, share ideas, and get to know each other. WordCamps are open to WordPress.com and WordPress.org users alike.

WordCamp is een afgeleide van het populaire BarCamp wat weer een afgeleide is van FooCamp. FooCamp is een jaarlijks hacker event georganiseerd door O’Reilly Media. Het is een evenement rondom een onderwerp waar fans samen komen. Het evenement wordt door en voor de fans georganiseerd.

WordCamp wordt georganiseerd door en voor WordPress enthousiastelingen. Het gaat om de gebruikers, designers, bouwers, ontwerpers van WordPress.com en WordPress.org sites.

Wat kun je verwachten tijdens een WordCamp?

Je gaat veel andere WordPress fans ontmoeten. Netwerken met WordPress gebruikers. Tips en truuks leren van WordPress. Een ontspannen sfeer. En presentaties van een aantal experts.

De eerste WordCamp vond juli 2006 in San Francisco plaats. Matt Mullenweg organiseerde dit evenement in 3 weken en er waren 300 deelnemers. Nadat Erno had deelgenomen aan WordCamp Las Vegas en een oproep op Twitter werd het duidelijk: er komt een WordCamp Nederland. Zaterdag 31 oktober 2009 was het zover, de eerste WordCamp Netherlands. In 2010 het vervolg, wees welkom 6 november 2010 in Utrecht bij de 2e WordCamp Netherlands.

Je hoeft geen expert te zijn om mee te doen aan een WordCamp. In de praktijk blijkt dat het grootste deel van de deelnemers gewone gebruikers/fans van open source software zijn. Als jij een WordPress gebruiker bent en je wilt meer leren over WordPress, bloggen, hoe je een community opzet, geld moet verdienen met je blog, meld je dan nu aan voor WordCampNL.

Meer informatie over de dag.

Inspiratie: What Is WordCamp?

Comments are closed.